Chakra: Η ενέργεια που κρύβουμε μέσα μας

τσάκρα ανθρώπινου σώματος

Τα 7 chakra του ανθρώπινου σώματος

Τα chakra είναι τα ενεργειακά πεδία του ανθρώπινου σώματος. Είναι επτά στον αριθμό και συχνά χαρακτηρίζονται ως δίνες ενέργειας. Η ονομασία chakra από μόνη της εμπεριέχει την κίνηση καθώς στα σανσκριτικά σημαίνει τροχός.

Τα chakra του ανθρώπινου σώματος λειτουργούν αυτόνομα, αλλά την ίδια στιγμή το ένα επηρεάζει τη ροή της ενέργειας του άλλου. Το σύστημα αυτό πρόκειται δηλαδή για αόρατα ενεργειακά κέντρα που τοποθετούνται νοητά κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης μέσω των οποίων ρέει η ζωτική ενέργεια επιδρώντας στο φυσικό, στο νοητικό και στο πνευματικό επίπεδο της ύπαρξης μας. Όταν τα chakra είναι «ανοιχτά» η ενέργεια κυλάει ανεμπόδιστα από τη βάση της σπονδυλικής στήλης μέχρι τη κορυφή του κεφαλιού. Όταν όμως κάποιο chakra μπλοκαριστεί, πράγμα που σημαίνει ότι είτε υπολειτουργεί είτε υπερλειτουργεί, η ενέργεια παύει να κυλάει ομαλά, με άμεση επίπτωση στην υγεία όσο και στην ζωή μας γενικότερα.

Όταν και τα επτά είναι ισορροπημένα, τότε η ψυχική και σωματική μας κατάσταση βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία. Από αυτή την άποψη είναι σημαντικό να τα εναρμονίσουμε, διαδικασία που δεν είναι απλή και χρειάζεται τα κατάλληλα μέσα.

τα 7 τσάκρα σύμβολα

Πώς μας επηρεάζουν τα chakra

Εκτός από την επίδραση που έχουν τα chakra στην ιδιοσυγκρασία μας, η σωστή κατανομή της ενέργειας σε αυτά ωφελεί ιδιαίτερα την υγεία μας. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το σύστημα αυτό σχετίζεται με τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος. Κάθε τσάκρα αντιπροσωπεύει διαφορετικές πτυχές της ζωής μας και η νοητή τοποθέτηση τους στο σώμα αντικατοπτρίζει τα διάφορα εξελικτικά στάδια της ζωής μας. Έτσι τα κατώτερα chakra συνδέονται με βασικές λειτουργίες όπως η επιβίωση και η τεκνοποίηση ενώ τα ανώτερα με έννοιες όπως η αγάπη, η δημιουργία και η διορατικότητα.

Μάθετε τα chakras

1ο τσακρα
1ο chakra: Χρώμα κόκκινο. Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και σχετίζεται με τις βασικές ανάγκες για τροφή, προστασία και προφύλαξη. Όταν είναι μπλοκαρισμένο μπορεί να μην έχετε πολλές αντοχές και άμυνα. Μπορεί να κρυολογείτε εύκολα και το κρύωμα να αργεί να φύγει. Οι επιθυμίες σας οδηγούν σε εντάσεις και καταστροφές.
2ο τσάκρα2ο chakra: Χρώμα πορτοκαλί. Βρίσκεται στα γεννητικά όργανα και σε όλα τα υγρά του σώματος. Σχετίζεται με τη σεξουαλική ενέργεια και την αναπαραγωγή. Όταν είναι μπλοκαρισμένα σας κάνει να έχετε θέματα γύρω από τη σεξουαλικότητα. Χαρακτηριστικό σύμπτωμα του συγκεκριμένου μπλοκαρίσματος είναι η δυσκολία σωματικής επαφής και η έλλειψη αυτοεκτίμησης.

 

3ο τσακρα3ο chakra:Χρώμα κίτρινο. Βρίσκεται στη μέση, το στομάχι, τo συκώτι και το νευρικό σύστημα. Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει να έχετε ξεσπάσματα θυμού και έντασης όταν τα σχέδια σας δεν υλοποιούνται.

 

 

4ο τσακρα4ο chakra: Χρώμα πράσινο. Βρίσκεται στην πλάτη, στην καρδιά, στο κυκλοφορικό σύστημα και στα χέρια. Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει να νοιώθετε ότι δεν παίρνετε αγάπη ή μπορεί να έχετε προβλήματα με την καρδιά.

 

 

5ο τσακρα

5ο chakra: Χρώμα ανοιχτό μπλε. Βρίσκεται στους πνεύμονες, τον οισοφάγο, στα μάγουλα και στο σαγόνι. Επηρεάζει την ικανότητα σας στην έκφραση και την επικοινωνία. Όταν είναι μπλοκαρισμένο επηρεάζει την ικανότητα να μεταφέρετε τις ιδέες σας στους άλλους. Αν το μπλοκάρισμα είναι έντονο μπορεί να φέρε πόνους στα άκρα και εγκλεισμό σε ένα μονότονο περιβάλλον.

 

6ο τσακρα6ο chakra: Χρώμα σκούρο μπλε(λουλακί). Βρίσκεται στα μάτια, τη μύτη, τα αυτιά και το πρόσωπο. Όταν είναι μπλοκαρισμένο σας κάνει να μην παίρνετε σωστές αποφάσεις και να μπερδεύετε τη φαντασία με την πραγματικότητα. Επηρεάζει την ικανότητα της διαίσθησης.

 

7ο τσακρα7ο chakra: Χρώμα βιολετί. Βρίσκεται στον εγκέφαλο. Σχετίζεται με την πνευματική ανάταση και φώτιση. Όταν δεν είναι ανοιχτό δεν μπορείτε να δεχτείτε ανώτερες πνευματικές αλήθειες.

 

 

Η εξισορρόπηση των επτά chakra μπορεί να επιτευχθεί και με κρυσταλλοθεραπεία και εκκρεμές. Οι ιδιότητες των πολύτιμων λίθων μπορούν να ξεμπλοκάρουν τα chakra και να προσφέρουν στον οργανισμό ισορροπία και ηρεμία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.