Αμέθυστος: Σαγηνεύει και θεραπεύει

αμέθυστος και τοπάζι

κομμάτι αμέθυστου

Ο αμέθυστος είναι ένας από τους πιο γνωστούς και όμορφους κρυστάλλους!!! Ανήκει στην κατηγορία Πυριτικά Ορυκτά στην ομάδα Τεκτοπυριτικά. Είναι ποικιλία της οικογένειας του Χαλαζία. Ξεκινάει τη ζωή τους ως διάφανος χαλαζίας, αλλά όταν βρεθεί σε σημεία του Μανδύα της Γης όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες και πιέσεις γίνεται μωβ. Έχει Σκληρότητα 7 και Τριγωνικό κρυσταλλικό σύστημα.

Οφείλει το χρώμα του στις ποσότητες σιδήρου ή αλουμινίου. Ο αμέθυστος είναι ένας από τους καλύτερους λίθους για διαλογισμό και τον τοποθετούμε συνήθως στο τρίτο μάτι μιας και αντανακλά την ιώδη ακτίνα. Η εσωτερική γαλήνη που φέρνει ο λίθος αμέθυστος μας επιτρέπει να βυθιστούμε βαθιά στη σιωπή που υπάρχει πέρα από τη συνεχή νοητική δραστηριότητα.

Η ιστορία του Αμέθυστου

Ο αμέθυστος είναι ιώδης (χρώματος βιολετί ή μοβ) παραλλαγή του ορυκτού χαλαζία και χρησιμοποιείται για διακοσμητικούς σκοπούς ως πολύτιμος λίθος. Το όνομά του προέρχεται από το στερητικό «α» και το ρήμα «μεθύω» (μεθώ), καθώς στην αρχαιότητα πίστευαν ότι το πετράδι αυτό προστάτευε τον κάτοχό του από το μεθύσι. Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι έφεραν κοσμήματα με αμέθυστο και έπιναν από σκεύη (ποτήρια, κύλικες, κλπ.) διακοσμημένα με αμέθυστο, πιστεύοντας ότι δεν θα μεθούσαν.

Πετράδια Αμέθυστων έχουν βρεθεί στην Γαλλία κοντά σε οστά προϊστορικών ανθρώπων που έζησαν ακόμη και 25.000 χρόνια πριν.
Στην αρχαιότητα ο Αμέθυστος ήταν μια από τις σπανιότερες και πολυτιμότερες πέτρες, που η τιμή της συχνά ξεπερνούσε την τιμή του Διαμαντιού. Έχει χρησιμοποιηθεί άπειρες φορές στην κοσμηματοποιία και πάντα τον θεωρούσαν τον λίθο των Θεών!

Η Βασίλισσα Κλεοπάτρα λέγεται πως διέθετε ένα δαχτυλίδι φυλαχτό από Αμέθυστο που επάνω του είχε σκαλισμένη τη μορφή του Θεού Μίθρα.  Οι Αιγύπτιοι τον τοποθετούσαν ως φυλαχτό και πολύτιμο θησαυρό μέσα τους τάφους των Φαραώ. Κατά το Μεσαίωνα πίστευαν ότι ο Αμέθυστος διώχνει την υπνηλία και την οκνηρία, οξύνει το νου και προστατεύει τον κάτοχο του από τη μαγεία. Επίσης κατά την περίοδο αυτή στόλιζαν με αυτόν τα δαχτυλίδια των καθολικών επισκόπων, ακόμα και του ίδιου του Πάπα.

Οι Άραβες πίστευαν ότι προστατεύει από τους εφιάλτες και την ποδάγρα (ουρική αρθρίτιδα). Η Μεγάλη Αικατερίνη είχε στείλει χιλιάδες εργάτες στα ορυχεία των Ουραλίων προκειμένου να εξορύξουν το πολύτιμο πετράδι.  Πολλοί Αμέθυστοι διακοσμούν τα βασιλικά σύμβολα της Αγγλίας, στολίζουν το βασιλικό σκήπτρο, καθώς και το στέμμα του πρίγκιπα της Ουαλίας.
Η τιμή του λίθου έπεσε όταν ανακαλύφθηκαν τα τεράστια κοιτάσματα στη Νότια Αφρική.

Ιδιότητες του κρυστάλλου: 

Πνευματικές ιδιότητες:

Ο αμέθυστος είναι το πετράδι της φιλίας, της αγάπης και της ειρήνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει μόνο το πιο εξιδανικευμένο και αγνό είδος έρωτα. Πιστεύεται πως εξασφαλίζει συζυγική πίστη και οικογενειακή αρμονία. Προσφέρει πλούτο, αφθονία, υγεία, ακεραιότητα, ανεκτικότητα, νηφαλιότητα, αμεροληψία και αντίληψη.  Προάγει τη δημιουργικότητα, το θάρρος, την αυτοεκτίμηση, την ανεκτικότητα, τη διαίσθηση και τον οραματισμό.  Ενισχύει τη θέληση, φέρνει αισιοδοξία, ευτυχία και αυξάνει την αντοχή.  Προσφέρει ισορροπία και αρμονία στο πνεύμα και το σώμα. Εξαγνίζει και απομακρύνει τις αρνητικές επιρροές.

Ιδιότητες Προστασία:

Προστατεύει από το περιβαλλοντικό στρες. Προστατεύει από τη μέθη και τους εθισμούς, διώχνει το θυμό, την οργή και το φόβο. Απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα, φέρνει γαλήνη στο νου και γενικά δρα ηρεμιστικά. Παρέχει προστασία από εγωπάθειες, την ακτινοβολία και τις γραμμές LEY. Προστατεύει τους αγρότες και τους ψαράδες. Κρατά μακριά το φθόνο και βοηθά στην αποκόλληση από παλιές καταστάσεις, δίνοντας μας βήμα για μια νέα αρχή. Μπορούμε να τοποθετήσουμε σε κύκλο γύρω από το σώμα μας 8 κρυστάλλους αμέθυστου για να δημιουργήσουμε ένα προστατευτικό πεδίο!


αμέθυστοςΘεραπευτικές ιδιότητες:

Πνευματικά:
Είναι ιδιαίτερα θεραπευτικός λίθος τόσο για το σώμα, όσο για το μυαλό και το πνεύμα.  Σε πνευματικό επίπεδο μας βοηθά να πάρουμε πληροφορίες για να ζήσουμε πιο αρμονικά την καθημερινότητά μας. Βοηθά πάρα πολύ στις πνευματικές εργασίες, το διαλογισμό, την αυτοσυγκέντρωση και τις μαντείες.  Έχοντας έναν αμέθυστο κάτω από το μαξιλάρι σας, μπορείτε να θυμηθείτε ευκολότερα τα όνειρά σας και να διεισδύσετε στο υποσυνείδητο σας. Ο λίθος αυτός φέρνει την κατανόηση του θανάτου και της αναγέννησης και ανακουφίζει από το άγχος. Μετατρέπει την αρνητική σκέψη σε θετική, διαλύει τα μπλοκαρίσματα και γειώνει την ενέργεια.

Σωματικά:
Μεγάλο βοήθημα σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, αϋπνία. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδυναμώνει τα όργανα καθαρισμού του αίματος.  Ευνοεί την επούλωση τραυμάτων και χρησιμεύει στη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού, του πεπτικού και του απεκκριτικού συστήματος. Τονώνει και ρυθμίζει το ενδοκρινικό σύστημα και το μεταβολισμό. Βοηθά σε γυναικολογικά προβλήματα. Έχει μεγάλη πυκνότητα κραδασμού που είναι ισχυρή για όλες τις μορφές έντασης και πόνου. Προστατεύει από ρευματισμούς, αρθριτικά και τις κινητικές αντιδράσεις.  Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής, των μολύνσεων και των ατελειών του δέρματος.  Ανακουφίζει τους μώλωπες, τα οιδήματα και τον πόνο του προσώπου.  Προστατεύει από τις αρρώστιες του αίματος, το διαβήτη και τα αφροδισιακά νοσήματα. Καταπολεμά τη νευρικότητα, τις νευραλγίες και τους σπασμούς. Εξουδετερώνει τη δηλητηρίαση από υδράργυρο.  Χαρίζει άνεση και ανακούφιση στους ψυχολογικά ασθενείς.

Αμέθυστος και chakra:

Ο Αμέθυστος σε σχήμα λουλουδιού – Amethyst Flower
• Έχει ιδιαίτερα υψηλή δόνηση. Οι αιχμές του βοηθούν να μεταφερθούμε στα εγκεφαλικά κύματα Β.  Ενεργοποιούν και ηρεμούν το τσάκρα του Λαιμού και της Καρδιάς. Τα λουλούδια του Αμέθυστου φέρνουν φως και αγάπη στο περιβάλλον. Ο Αμέθυστος Ανανάς ή διδυμίας – Amethyst Pineapple Είναι ένα από τα καλύτερα τονωτικά του Τρίτου Ματιού. Τονώνει όραση και διόραση καθώς και τα εξωσωματικά ταξίδια.  Καθαρίζει την αύρα και βοηθά στις αυρικές διαγνώσεις. Φέρνει αρμονία στα όργανα του σώματα και είναι ευεργετικός για το ανοσοποιητικό σύστημα.  Διευκολύνει την επαφή με τα μυθικά βασίλεια και τονώνει τη φαντασία.
Ο πορτοκαλόχρωμος ή κιτρινομωβ Αμέθυστος – Ametrine
Είναι δυνατός και αρχέτυπος θεραπευτής. Βοηθά αν βρείτε μια θετική λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Περιέχει πληροφορίες και μπορεί να επηρεάσει το συλλογικό ασυνείδητο.

αμέθυστοςΧρήσεις του Αμέθυστου :

Συμπλέγματα και γέωδοι μπορούν να τοποθετηθούν στο περιβάλλον, ενώ οι αιχμές και τα βότσαλα χρησιμοποιούνται στη θεραπεία. Στρέψτε μια αιχμή προς το σώμα σας και φορτιστείτε με ενέργεια. Γυρίστε την προς το περιβάλλον και αποφορτιστείτε.  Ιδιαίτερα ευεργετικός αν φορεθεί γύρω από το λαιμό ή την καρδιά.  Για την αϋπνία ή τους εφιάλτες βάλτε τον κάτω από το μαξιλάρι σας.  Αν φυτευτεί σε ένα χωράφι ευνοεί την ανάπτυξη των φυτών που τα βρώσιμα τμήματα του βρίσκονται κάτω από το έδαφος (πατάτες, καρότα, κλπ.)

Υγρή θεραπεία :

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υγρή θεραπεία για να τονώσει το σώμα. Οι υγρές πόσιμες θεραπείες είναι ένας ακόμη τρόπος να βιώσουμε την κρυσταλλοθεραπεία μέσα από το νερό! Ο τρόπος με τον οποίο τις φτιάχνουμε μοιάζει πολύ με τη μέθοδο Bachμε ανθοϊάματα.

Παίρνουμε τους ανάλογους κρυστάλλους που χρειαζόμαστε κατά προτίμηση από την οικογένεια του χαλαζία και προσέχουμε να είναι φυσικοί χωρίς την παραμικρή επεξεργασία , τους βάζουμε σε νερό και τους αφήνουμε στον ήλιο ώστε η ηλιακή ακτινοβολία να βοηθήσει στην μεταφορά της ενέργειας του λίθου στο νερό μαζί με τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Βοηθά σε συνεργασία με διατάξεις κρυστάλλων.

Κρύσταλλοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υγρή θεραπεία : Ροζ χαλαζίας , αβεντουρίνη , κιτρίνης , καπνιάς , αμέθυστος , γαλάζιος αχάτης

Καθαρισμό και ενεργοποίηση των κρυστάλλων:

Καθαρίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Προσοχή: η μεγάλης διάρκειας έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα του.

Αντιστοιχεί στα Ζώδια: Κριός, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθείς.
Αντιστοιχεί στα Τσάκρας: του Τρίτου Ματιού και της Κορυφής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.