Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο για εσάς «μαγικό» πετράδι;

Διάφοροι ημιπολύτιμοι λίθοι

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο για εσάς «μαγικό» πετράδι;

Τι αναζητάτε στη ζωή σας; Ποιο είναι αυτό που αποτελεί πρωταρχική αξία για εσάς; Είναι τα χρήματα, η αφθονία, η ψυχική ηρεμία, η εύρεση του ιδανικού συντρόφου ή η καταξίωση στον επαγγελματικό σας χώρο; Η αρχαιότητα δίνει τις λύσεις και σε αυτή την περίπτωση σας βοηθά να επιλέξετε το δικό σας μαγικό πετράδι, που εκτός από τη λάμψη που εκπέμπει, ακτινοβολεί και μια πανίσχυρη θετική ενέργεια. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανατρέξετε στις συμβουλές μας και να επιλέξετε ποιο από τα παρακάτω αντιπροσωπεύει τις ανάγκες σας. Στην αρχαιότητα τόσο στη Δύση, όσο και στην Ανατολή οι ημιπολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον, για χιλιάδες χρόνια στην κατασκευή κοσμημάτων, φυλαχτών, δαχτυλιδιών, δέντρων, και μενταγιόν. Η σχέση του ανθρώπου με τους κρυστάλλους υπάρχει ακόμα από τα βάθη της προϊστορίας, ήδη από τη λίθινη εποχή βρίσκουμε ενδείξεις στους τάφους των προγόνων μας πως ορισμένα ορυκτά είχαν γιʾαυτούς μεταφυσική ή μαγική σημασία. Είναι πασιφανές ότι η ομορφιά κάποιων φυσικών κρυστάλλων τους γοήτευε και τους έκανε να θεωρούν αυτά τα πετράδια αληθινό θησαυρό. Όσον αφορά το δικό σας αληθινό θησαυρό πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην επιλογή του και φροντίσετε να εκμεταλλευτείτε έξυπνα τις ιδιότητες του. Παρακάτω θα δοθούν όλες οι απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε την επιλογή σας.

 

Ιδιότητες κρυστάλλων Chakra.gr:

ΑμέθυστοςΑμέθυστος:

Είναι η πέτρα που προορίζεται για όποιον θέλει να βρει το πιο αγνό είδος έρωτα, την αληθινή αγάπη και να εξασφαλίσει τη πίστη του συντρόφου της και αργότερα μια ευτυχισμένη οικογένεια. Επίσης, προσφέρει πλούτο, αφθονία, ευημερία στον κάτοχό του και ενισχύει την αυτοεκτίμησή του, τη δημιουργικότητα, το θάρρος και τη διαίσθησή του. Βοηθά ωστόσο και στον διαλογισμό, στις πνευματικές εργασίες και αποτελεί πρώτης τάξεως βοήθημα για να μετατρέπουμε την αρνητική ενέργεια σε θετική.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Αποτελεί μεγάλο βοήθημα για το νευρικό σύστημα, τους σπασμούς και τις νευραλγίες, γιʾ αυτό και απομακρύνει τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες. Επιπρόσθετα, ενδυναμώνει το νευρικό σύστημα, ρυθμίζει το μεταβολισμό, το πεπτικό και το ενδοκρινικό σύστημα. Προστατεύει από τις αρρώστιες του αίματος και καθιστά πιο δυνατά τα όργανα καθαρισμού του. Ωστόσο, εξαφανίζει τους μώλωπες, τα οιδήματα και κάθε είδους διογκώματα, αφού έχει καταπραϋντική δράση. Γενικότερα αυτή η πέτρα αποτελεί ισχυρή ασπίδα προστασίας για όλες τις μορφές πόνου, ανακουφίζει και κατευνάζει το οτιδήποτε.

Δαχτυλίδι από αμέθυστο σε κυκλικό σχήμαμενταγιόν από πέτρα αμέθυστου Amethyst Εκκρεμές Σφαίρα

 

 

 

 

 

 

ΑβεντουρίνηςΑβεντουρίνης:

Είναι ο λίθος που φέρνει τύχη, προστασία και αφθονία, αισιοδοξία και ευημερία στον κάτοχό του. Το κυριότερο προσόν όμως αυτού του λίθου είναι ότι φέρνει μεγάλη επιτυχία σε κάθε είδους τυχερά παιχνίδια γιʾαυτό και επιλέγεται από μανιώδεις παίκτες ως φυλαχτό. Δίνει ευεξία, ζωτικότητα και καλή διάθεση, ενδυναμώνει τις ηγετικές ικανότητες και την αποφασιστικότητα. Προστατεύει από γήινους εχθρούς και στρεσσογόνες καταστάσεις όπως η κρίση της μέσης ηλικίας. Σε ψυχολογικό επίπεδο η δράση της είναι κατευναστική και εξισορροπητική.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Ο κρύσταλλος αυτός φημίζεται για την αντιφλεγμονώδη δράση του. Είναι ευεργετικός για την καρδιά, το θύμο αδένα, το νευρικό σύστημα και τους συνδετικούς ιστούς. Περιορίζει δηλαδή τα εμφράγματα, βοηθά το ανοσοποιητικό, κατευνάζει τους ψυχολογικά ασθενείς και τις έντονες ημικρανίες. Τονώνει το μεταβολισμό, καταπολεμά την κυτταρίτιδα και περιορίζει τη χοληστερίνη. Επιπρόσθετα, συρρικνώνει τα συμπτώματα που προκαλούνται από δερματικούς ερεθισμούς και απαλύνει όλες τις δερματοπάθειες.

εκκρεμές ιαδεΐτη-chakra.grφυλαχτό καρδιά από πράσινη αβεντουρίνη

 

 

 

 

 

 

ΑγγελίτηςΑγγελίτης/ανυδρίτης:

Θεωρείται σπουδαίο φυλαχτό για την αρνητική ενέργεια. Φέρνει ισορροπία, δημιουργικότητα και ψυχική ενδυνάμωση, αντιπροσωπεύει την αφθονία σε όλες τις μορφές της, δίνει διαύγεια και αποτελεί πρώτης τάξεως βοήθημα για όσους θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο διδασκαλίας τους. Ιδανικό για καλλιτέχνες, διότι χαρίζει έμπνευση στον ιδιοκτήτη του, ειδικά αν βρίσκεται κάπου κοντά στο χώρο δημιουργίας του.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Ανακουφίζει τις φλεγμονές που σχετίζονται με το λαιμό, εξισορροπεί τον θυρεοειδή και τον παραθυρεοειδή αδένα. Χρησιμεύει για τον έλεγχο του βάρους μας, ρυθμίζει σωστά τον μεταβολισμό και δίνει ένα αίσθημα κορεσμού. Επίσης, ο αγγελίτης ισοσταθμίζει τα υγρά μέσα στο σώμα, βοηθά το απεκκριτικό σύστημα και έχει διουρητική δράση. Απαλύνει τον πόνο που προκαλείται από εγκαύματα, εκδορές και άλλες δερματικές  παθήσεις.

  Δαχτυλίδι από αγγελίτηΔαχτυλίδι drusy αγγελίτη δαχτυλίδι αγγελίτη και ακουαμαρίνα

 

 

 

 

 

 

Αιματίτης

Αιματίτης:

Χαρίζει πλούτο, αγάπη, ευεξία στον κάτοχό του και του δίνει το έναυσμα για να πραγματοποιήσει μια καινούρια αρχή στη ζωή του, να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες του και να ορίσει νέους στόχους. Ο Αιματίτης απομακρύνει το άγχος, δίνει ηρεμία και λειτουργεί τονωτικά, ενισχύοντας τη μνήμη. Επίσης, βοηθά να ξεκαθαρίσει το τοπίο των άλυτων προβλημάτων και να πάρει αυτός που θα το αγοράσει τις πιο σωστές και συμφέρουσες αποφάσεις. Ιδανικό για οικονομολόγους, λογιστές και γενικότερα άτομα, τα οποία εργάζονται και έχουν να κάνουν με οικονομικά θέματα.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Ο αιματίτης είναι ο λίθος που προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες παθήσεις. Ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος, δρα ευεργετικά και περιορίζει τα εμφράγματα και το εμφύσημα. Έχει αντιπυρετική δράση, θεραπεύει την αϋπνία και βοηθά στην επούλωση καταγμάτων. Διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου στο λεπτό έντερο, αυξάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και βελτιώνει την οξυγόνωση του οργανισμού. Βοηθά την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, στις κράμπες των ποδιών και στη θεραπεία των ρευματισμών. Προάγει το σχηματισμό των κυττάρων και περιορίζει την αιμορραγία.

φυλαχτό από αιματίτη εκκρεμές space-chakra.gr

 εκκρεμές αιματίτη

 

 

 

 

ΑκΑκουαμαρίναουαμαρίνα:

Ο λίθος της θάλασσας που προσφέρει ηρεμία, διαύγεια και ξεκάθαρη σκέψη. Απομακρύνει την αρνητική ενέργεια σε όλες τις μορφές της και δίνει μια ψυχική χαλάρωση και ένα μανδύα προστασίας σε αυτόν που το φέρει πάνω του. Η πέτρα αυτή μας κάνει εξωστρεφείς, ενισχύει την κοινωνικότητα και βελτιώνει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Μας βοηθά επίσης να ξεκαθαρίσουμε τις υγιείς φιλίες, τους συναδέλφους και γενικότερα τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Η ακουαμαρίνα ακονίζει την ανεκτικότητα, την αυτογνωσία και φτιάχνει μια προσωπικότητα επίμονη και δυναμική.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Ο κατευναστικός λίθος. Βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τις αυτοάνοσες ασθένειες και τονώνει τα λευκά αιμοσφαίρια. Ανακουφίζει από νευρόπονους, αυχενικά σύνδρομα, ζαλάδες και έντονους πονοκεφάλους. Πόνοι στο σαγόνι, στα δόντια και στο λαιμό περιορίζονται. Επιπρόσθετα, βελτιώνει την όραση και είναι χρήσιμη για την αντιστάθμιση μυωπίας ή της πρεσβυωπίας. Καταπραΰνει τις αλλεργίες, το βήχα και τους πρησμένους αδένες. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία ασθενειών των πνευμόνων, του στομάχου, του ήπατος και του δέρματος. σκουλαρίκια ακουαμαρίνα-chakra.gr Δαχτυλίδι από ακουαμαρίνα μενταγιόν ακουαμαρίνα  

ΑχάτηςΑχάτης:

Η πέτρα της ανάπτυξης, αυτό άλλωστε υποδηλώνεται και από τους ομόκεντρους κύκλους που έχουν ζωγραφιστεί επάνω της από τη φύση. Ιδανική για όποιον θέλει να πετύχει στη ζωή του, να αποκτήσει ηγετική θέση και να αναρριχηθεί στην εξουσία. Δίνει μακροζωία και σταθερότητα στον οργανισμό, επουλώνει παλιές πληγές και καθιστά τον άνθρωπο δυνατότερο και πιο υγιή. Ενισχύει τις κοινωνικές μας συναναστροφές, προσελκύει πιστούς και άξιους φίλους και βοηθά στην προσέγγιση ισχυρών προσώπων. Κρατά μακριά τις συγκρούσεις, τις διενέξεις και τις διαφωνίες και εξασφαλίζει ηρεμία στον κάτοχό του.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Ανακουφίζει τον πυρετό, διώχνει τη δίψα και βοηθά στις παθήσεις των ματιών. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιληψίας και της αϋπνίας, καθαρίζει το λεμφικό σύστημα και το πάγκρεας, στις φλεγμονές της κύστης και του πεπτικού, ιδιαίτερα στη γαστρίτιδα και το έλκος του στομάχου. Βοηθά στην αναγέννηση και στην ανάπτυξη, υποστηρίζει τόσο την εγκυμονούσα γυναίκα, όσο και το έμβρυο. Επίσης, ενισχύει τα σεξουαλικά όργανα και βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή

Φυλαχτό από αχάτη Δαχτυλίδι από αχάτη μενταγιόν από αχάτη

 

 

 

 

 

 

 

ΓρανάτηςΓρανάτης:

Η πέτρα της ενεργητικότητας που χαρίζει δύναμη, αντοχή, ιδιαίτερα σε άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με εργασίες, στις οποίες απαιτείται μεγάλη σωματική και ψυχική προσπάθεια. Επιπλέον, αυξάνει τη σεξουαλικότητα και ο κάτοχός του εκπέμπει ένα τόσο έντονο πάθος, που μαγνητίζει με το βλέμμα του, οποιονδήποτε βρίσκει απέναντι του. Κατάλληλο για άτομα που ασχολούνται με πωλήσεις, εργασίες που έχουν να κάνουν με πειθώ και αυθυποβολή. Δίνει θάρρος, μαχητικότητα και πείσμα και είναι το μόνο που ακονίζει την αντίληψη.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Βελτιώνει το ανοσοποιητικό και το αναπαραγωγικό σύστημα. Ενεργοποιεί το μεταβολισμό και εργάζεται ενεργειακά για να βελτιώσει προβλήματα γονιμότητας. Προστατεύει από καρδιοπάθειες, εμφράγματα και εμφυσήματα. Πιστεύεται ότι σταματά την αιμορραγία, φέρνει σε αρμονία τη σύσταση του αίματος, ρυθμίζει την πίεσή και καταπολεμά τις παθήσεις του. Καταπολεμά τους ρευματισμούς, τα αρθριτικά και βοηθά την ίαση προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης

.   Βυζαντινός σταυρός από γρανάτη Δαχτυλίδι garnetΣκουλαρίκια γρανάτη  

 

 

 

 

 

 

ΖωϊσίτηςΖωϊσίτης:

Η πέτρα της ομορφιάς. Χαρίζει καλαισθησία στον ιδιοκτήτη της και ενισχύει το προσωπικό του γούστο με μια πιο εκλεπτυσμένη ματιά, η οποία ενισχύεται από την ομορφιά του ζωϊσίτη. Δίνει ξεκάθαρη σκέψη, διαύγεια, βελτιώνοντας την επικοινωνία και μας βοηθά στο να λαμβάνουμε πιο ξεκάθαρες και λειτουργικές αποφάσεις.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Η πέτρα της αποτοξίνωσης. Εξουδετερώνει την υπερβολική οξύτητα του οργανισμού, αποβάλλει τις τοξίνες και φροντίζει τη σπλήνα, το πάγκρεας και τους πνεύμονες. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, αναζωογονεί τα κύτταρα και ξεκλειδώνει το μεταβολισμό. Επίσης, μας βοηθά να ξεπεράσουμε τους ισχυρούς πονοκεφάλους και το δύσκολο τοκετό.  

ΙαδεΐτηςΙαδεΐτης(Jade):

Η πράσινη πέτρα που προσφέρει καλή τύχη, πλούτο και αφθονία στον κάτοχό της. Τον βοηθά να έχει επιτυχίες στη ζωή του σε κάθε τομέα, είτε στα οικονομικά του, είτε στα προσωπικά του. Ευνοεί τα ερωτικά συναισθήματα τα ξεκαθαρίζει και μας βοηθά να προσεγγίσουμε το πιο αγνό είδος έρωτα. Φέρνει χαρά, γαλήνη και ηρεμία, έτσι ώστε να κατευνάσουμε τον θυμό, το άγχος και το στρες. Επίσης, δίνει ισορροπία, σοφία και μακροζωία για να πάρουμε τις καλύτερες και τις πιο συμφέρουσες αποφάσεις.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Ο κρύσταλλος αυτός χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του ουροποιητικού συστήματος. Ρυθμίζει τα υγρά του σώματος, τα νεφρά, έχει διουρητική δράση και είναι κατάλληλο για εκείνους που υποφέρουν από ουρολοιμώξεις. Απομακρύνει τους πονοκεφάλους, τους έντονους ιλίγγους και τις ζαλάδες. Βοηθά τη γονιμότητα, το αναπαραγωγικό σύστημα και διευκολύνει τις γυναίκες, έτσι ώστε να έχουν ένα πιο ήρεμο τοκετό. Επιπρόσθετα, δένει το σκελετικό σύστημα, δρα ευεργετικά στην σπονδυλική στήλη και επουλώνει πιο γρήγορα σπασίματα.

Σετ κοσμημάτων από ιαδεΐτηφοίνικας ιαδεΐτη-chakra.gr Μενταγιόν Green Jade

 

 

 

 

 

 

Ίασπις

Ίασπις:

Είναι το πετράδι της ολοκλήρωσης. Ιδανικό για όσους δε θέλουν να αφήνουν εκκρεμότητες στη ζωή τους και φέρνουν εις πέρας ότι επιλέγουν να κάνουν. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι βοηθά το άτομο να κλείσει ένα μεγάλο κύκλο στη ζωή του, είτε αυτό αφορά μια σχέση, είτε μια επιχείρηση ή και ακόμα μπορεί με αυτό να πετύχει ένα γενικό ξεκαθάρισμα στη ζωή του. Προσφέρει δύναμη, υπομονή και επιμονή σε όποιον την χρειάζεται για να ολοκληρώσει οποιαδήποτε εργασία. Επιλύει τα προβλήματα μας και ενισχύει τα ταλέντα μας ή τα αναδεικνύει, δίνοντας μας θάρρος να τα αναδείξουμε. Επιπρόσθετα, χαρίζει υγεία, ευεξία και ζωτικότητα.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Ο λίθος της υγείας. Φημολογείται πως όταν το ακουμπούν στον ομφαλό ανακουφίζει ή σταματά τελείως το στομαχόπονο. Απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές του σώματος, καταπολεμά την έντονη εφίδρωση και περιορίζει την αιμορραγία. Βοηθά στην γρήγορη επούλωση των τραυμάτων, ενισχύει τις θεραπείες για δερματικές ασθένειες, δυναμώνει και αποτοξινώνει το αίμα και το συκώτι. Προστατεύει από κάθε κίνδυνο, και ειδικά τις εγκυμονούσες γυναίκες, σε όλα τα στάδια της κύησης. Περιορίζει τους εμετούς, τονώνει το πεπτικό και διώχνει τα φουσκώματα. Επίσης, έχει χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία της επιληψίας.   Δέντρο ζωής από κιτρίνη και κρύσταλλο ίασπη Δαχτυλίδι από λατυποπαγίτη ίασπηδέντρο κόκκινου ίασπη  

 

 

 

 

 

 

ΚαρνεόληΚαρνεόλη:

Η πέτρα αυτή είναι σύμβολο δύναμης και ομορφιάς. Δίνει στο άτομο την επιμονή που χρειάζεται για να επιτύχει το καθετί, όποια προτεραιότητα έχει βάλει στη ζωή του. Τονώνει τη σεξουαλικότητα και το πάθος και δημιουργεί τον καθένα μας πιο ικανό να προσελκύσει το ιδανικό του σαρκικό ταίρι. Επιπρόσθετα, βοηθά τα ντροπαλά άτομα να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και ευφράδεια ειδικότερα αυτούς που εκτίθενται μπροστά σε κόσμο. Συνδέεται άμεσα με τα χρήματα, τον πλούτο και την ευημερία και χαρίζει άμεσα επαγγελματική πρόοδο. Προσφέρει χαρά, ανανέωση και ενέργεια.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Ο λίθος της γονιμότητας. Προστατεύει από τις ασθένειες του μυαλού, ηρεμεί τα νεύρα και θεραπεύει τους ψυχολογικά ασθενείς. Επιπρόσθετα, αυξάνει τη γονιμότητα, διεγείρει τους σεξουαλικούς αδένες και καθιστά τα άτομα πιο ενεργά σεξουαλικά. Συνδέεται με τα νεφρά και την κοιλιακή χώρα, ανακουφίζει από φουσκώματα και στομαχικούς πόνους. Βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, σταματά την αιμορραγία, ρίχνει τον πυρετό και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Διώχνει τους εφιάλτες, χαρίζει ένα ήρεμο ύπνο, θεραπεύει από καρδιαγγειακά προβλήματα.

εκκρεμές καρνεόληs-chakra.gr ράβδος καρνεόλης-chakra.gr Σκουλαρίκια καρνεόλης  

 

 

 

 

 

 

Κιτρίνης

Κιτρίνης:

Η πέτρα του πλούτου. Χαρίζει πολλά χρήματα, ευημερία και αφθονία στον ιδιοκτήτη, αυτό το αντιλαμβανόμαστε και από το χρώμα του, που παραπέμπει σε χρυσό. Βοηθά στις οικογενειακές υποθέσεις, φροντίζει ο κάτοχός του να έχει ένα υγιή και ευτυχισμένο γάμο, εξασφαλίζοντας την ερωτική αφοσίωση και τη συζυγική πίστη. Δίνει ευδιαθεσία, χαρά και ενισχύει τις κοινωνικές συναναστροφές και τις σωστές επαγγελματικές σχέσεις. Επίσης δίνει διαύγεια και καθαρή σκέψη, για τη λήψη σωστών αποφάσεων.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Καταπολεμά τη νευρικότητα, τις ημικρανίες και τους έντονους ιλίγγους. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας σε καρδιαγγειακά προβλήματα και ενδυναμώνει την καρδιά. Δρα κατευναστικά στη λειτουργία του παχέος εντέρου, ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα και αντιμετωπίζει φουσκώματα που προκαλούνται από παθήσεις του εντέρου. Απαλύνει τους πόνους της μέσης, τα συμπτώματα της έμμηνης ρύσης και τις διαταραχές που προκαλεί η εμμηνόπαυση. Βοηθά στην πέψη και δίνει ένα αίσθημα κορεσμού.

φυλαχτό αφθονίας από κιτρίνη ραβδος κιτρίνη-chakra.gr Φοινικόδεντρο από κιτρίνη

 

 

 

 

 

Ροζ νεφρίτηςΡοζ νεφρίτης:

Ο λίθος της ισορροπίας. Χαρίζει σοφία, γνώση και μακροζωία. Απελευθερώνει νέες ιδέες και κάνει κάθε εργασία να φαίνεται λιγότερο περίπλοκη. Τονώνει τη θηλυκότητα, τη γονιμότητα και δρα ευεργετικά. Προστατεύει τα κέρδη, είτε ερωτικά, είτε οικονομικά και βοηθά στη σωστή διαχείριση, δημιουργώντας ένα ισχυρό, καλότυχο φυλαχτό για το άτομο που το φορά. Επίσης, φέρνει χαρά, αισιοδοξία και ζωντάνια.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Είναι μια πέτρα αποτοξίνωσης και καθαρισμού. Τονώνει την καρδιά και το κυκλοφορικό, καταπολεμά ασθένειες του αίματος όπως αναιμία, λευχαιμία κλπ. Σταματά την αιμορραγία, δημιουργεί θερμαντική δράση στο σώμα και μπορεί να χρησιμεύσει ενάντια στον κολικό. Θεραπεύει το βήχα, τον πονοκέφαλο και τις δερματικές παθήσεις. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του ουροποιητικού συστήματος και των ματιών. Βοηθά τα παιδιά να περάσουν πιο εύκολα τις παιδικές μεταδοτικές ασθένειες, όπως ιλαρά και ανεμοβλογιά. Επίσης, αναπληρώνει τα λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια και δυναμώνει τα κόκαλα και τους ιστούς. Υποστηρίζει μια καλή εγκυμοσύνη και διευκολύνει τη διαδικασία του τοκετού.

Σκουλαρίκια drusy από ροζ νεφρίτη δέντρο νεφρίτη-chakra.grΔαχτυλίδι drusy ροζ νεφρίτη    

 

 

 

 

 

Λαμπραδορίτης

Λαμπραδορίτης:

Η πέτρα της καθαρής σκέψης. Ξεκαθαρίζει το μυαλό του ανθρώπου και τον βοηθά να υλοποιήσει καινούριες ιδέες, του δίνει δημιουργικότητα και φαντασία. Ηρεμεί έναν υπερδραστήριο νου, αποβάλλοντας το άγχος, το στρες και τους φόβους. Δίνει δύναμη, επιμονή, τονώνει την ακεραιότητα και μας βοηθά στην έρευνα της αλήθειας. Χαρίζει αγάπη, μακροζωία και τύχη.

Θεραπευτικές ιδιότητες:Σκουλαρίκια από ιαδεΐτη και λαμπραδορίτη

Ισορροπεί τις ορμόνες, ανακουφίζει από τους πόνους της έμμηνης ρύσης και ρυθμίζει τις διαταραχές της εμμηνόπαυσης. Υποστηρίζει την κοιλιακή χώρα, ρυθμίζει το μεταβολισμό και καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Βοηθά στη θεραπεία παθήσεων των ματιών και του εγκεφάλου, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και αποβάλλει το στρες, το άγχος και μειώνει την πίεση. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα κρυολογήματος, μετριάζει το άσθμα, την ουρική αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς.  

Λάπις λάζουλιΛάπις Λάζουλι:

Η πέτρα της δύναμης. Χαρίζει σθένος, δύναμη και ακεραιότητα στον ιδιοκτήτη του για να μπορέσει να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες που θα εμφανιστούν στη ζωή του. Προσφέρει διαύγεια και μπορεί να προσελκύσει την αληθινή αγάπη. Ο κάτοχός του απομακρύνεται από καθετί ζημιογόνο και απορροφά μόνο θετική ενέργεια. Επίσης, φέρνει πιο κοντά τους φίλους μας και διευκολύνει την ανάπτυξη νέων σχέσεων. Παρέχει χαρά, αισιοδοξία, γαλήνη και αρμονία.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Ο λίθος αυτός ανακουφίζει τη ναυτία, τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες. Ενδείκνυται για πρηξίματα, μελανιές και ανακουφίζει τα κουρασμένα μάτια. Καταπολεμά τις παθήσεις του αίματος, της σπλήνας, της καρδιάς και του δέρματος. Προστατεύει από επιληψία, από εγκεφαλικά επεισόδια, καθαρίζει τα όργανα, το νωτιαίο μυελό και το θύμο αδένα. Ρυθμίζει την πίεση, καταπολεμά τον πυρετό και καταπραΰνει τη φλόγωση.

Δαχτυλίδι από Λάπις λάζουλιLapis Lazuli Εκρεμμές Σφαίρα Σκουλαρίκια drusy από Λάπις λάζουλι

 

 

 

 

 

ΛεπιδόλιθοςΛεπιδόλιθος:

Η πέτρα της διανόησης. Μας βοηθά να αναπτύξουμε τις ικανότητες μας και να μείνουμε ανεπηρέαστοι από τις αρνητικές σκέψεις. Τονώνει την αντικειμενικότητα, τη συγκέντρωση και επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων. Ενισχύει την εστίαση, τη συγκέντρωση και δίνει στον κάτοχό του απελευθέρωση. Χαλαρώνει τις αναστολές που δεν έχουν πραγματική αιτία αλλά βασίζονται στο φόβο της αποτυχίας. Χρησιμεύει για να απαλλαγούμε από την αλαζονεία που μπορεί να μας κυριεύσει, όταν αντιληφθούμε ότι μπορούμε να ελέγχουμε τους ανθρώπους γύρω μας. Γενικά συνδέει αντίθετες καταστάσεις και χαλαρώνει τα υπερδραστήρια άτομα.φυλαχτό λεπιδόλιθου

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Δυναμώνει το ανοσοποιητικό, αναδομεί το DNA και τονώνει την παραγωγή αρνητικών ιόντων. Ανακουφίζει το αίσθημα της αδυναμίας, δίνει ενέργεια, απομακρύνει την εξάντληση και ξεπερνά την αϋπνία. Βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του στομαχιού και της πέψης που δημιουργούνται από στρες. Έχει μια ιδιαιτερότητα, όταν τοποθετείται πάνω στο σώμα στην περιοχή της ασθένειας, αρχίζει να πάλλεται. Βοηθά στη θεραπεία των τενόντων, των κραμπών και των διαστρεμμάτων. Επιπρόσθετα, ξεπερνά τα προβλήματα των κλειδώσεων, ανακουφίζει την επιληψία και την ασθένεια Alzheimer.

Μάτι της τίγρηςΜάτι της τίγρης:

Ο λίθος της οξυδέρκειας. Βελτιώνει την κριτική ικανότητα του ανθρώπου, τον κάνει να δέχεται πιο εύκολα τους ερεθισμούς, ακονίζει τη σκέψη και χαρίζει αντίληψη. Ωστόσο, η πέτρα αυτή διασφαλίζει την υγεία, δίνει θάρρος και δύναμη, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε πιο ενεργητικά τη ζωή. Θεωρείται όμως και πέτρα της τύχης, χαρίζει πλούτο και αφθονία και προσδίδει ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Είναι ευεργετικό για το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά. Υποστηρίζει θεραπείες, που αφορούν τον εγκέφαλο και το συναίσθημα, βοηθούν όσους έχουν προβλήματα ακοής. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, ιδιαίτερα τα εύθραυστα οστά, τα δόντια και τα πέλματα. Περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις ασθένειες των ματιών, όπως μυωπία και πρεσβυωπία, δίνει αντοχή και λειτουργεί εξισορροπητικά σε κάθε δυσλειτουργία του οργανισμού. Χρησιμοποιείται για θεραπείες στο αναπαραγωγικό σύστημα και στο πεπτικό, για τον αυχένα και τα πόδια. Τονώνει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, αλλά και τα νεφρά.

μενταγιόν καρδιά-μάτι της τίγρης fylaxto mati ths tigrhs εκκρεμές ραβδάκι μάτι της τίγρης

 

 

 

 

 

ΌνυχαςΌνυχας:

Η πέτρα της αυτοπεποίθησης. Δίνει σθένος, επιμονή και υπομονή στον κάτοχό του και τον κάνει να νιώθει άνετα με το περιβάλλον. Ιδανικό για άτομα που ασχολούνται με κοινωνικές εργασίες και διενεργούν ομιλίες. Έλκει την αγάπη, προσελκύει την ευτυχία και δίνει τύχη. Επίσης, βελτιώνει τον αυτοέλεγχο και ανυψώνει την προσωπική φιλοδοξία, έτσι ώστε να πετύχετε το σκοπό σας.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Λειτουργεί εξισορροπητικά σε κάθε δυσλειτουργία του οργανισμού, είτε αυτή παρουσιάζεται στο ανοσοποιητικό, είτε στο πεπτικό, είτε στο κυκλοφορικό σύστημα. Τονώνει την καρδιά, τα νεφρά, ενδυναμώνει το σκελετό και εξαγνίζει το αίμα. Βοηθά στη θεραπεία μολυσμένων τραυμάτων, καθώς και μυκητιάσεων ή φλεγμονών. Απαλύνει τον πόνο των ηλιακών εγκαυμάτων και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τις δερματικές παθήσεις. Ο όνυχας ενδυναμώνει το σκελετικό σύστημα, βοηθά τα εύθραυστα οστά, τα δόντια και τα πέλματα.

φυλαχτό όνυχαςΌνυχας με λευκό τριαντάφυλλο

 

 

 

 

 

Ροζ χαλαζίαςΡοζ χαλαζίας:

Ο λίθος της αγάπης. Δίνει αρμονία στην καρδιά, βοηθά τους ελεύθερους να βρουν το ιδανικό ταίρι και τους συζευγμένους να διατηρήσουν ένα υγιή και ευτυχισμένο γάμο. Το κυριότερο όμως, που προσελκύει είναι ο αγνός, αληθινός έρωτας που ζεσταίνει κάθε καρδιά. Βοηθά οποιονδήποτε κατέχει μια πέτρα ροζ χαλαζία να βρει την αληθινή αγάπη. Πέρα από την αληθινή αγάπη προσελκύει αληθινούς και πιστούς φίλους και μας χαρίζει αισιοδοξία, χαρά και δημιουργικότητα.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Η πέτρα αυτή ενδυναμώνει την καρδιά, ρυθμίζει το κυκλοφορικό και βελτιώνει τα αιμοφόρα αγγεία. Βοηθά τους ψυχολογικά ασταθείς, τα προβλήματα των οργάνων του αναπαραγωγικού συστήματος και βελτιώνει τη γονιμότητα. Επιπρόσθετα, στηρίζει τα νεφρά ή τα επινεφρίδια και ανακουφίζει τις ναυτίες. Καταπραΰνει τα εγκαύματα και τις φουσκάλες, ηρεμεί την επιδερμίδα και ανακουφίζει τα προβλήματα του στέρνου και των πνευμόνων.

Κολιέ ροζ χαλαζία σε σχήμα καρδιάς εκκρεμές αγάπης-chakra.gr              

 

 

 

 

 

ΣάρδιοςΣάρδιος:

Σύμβολο δύναμης και ομορφιάς. Αυτή η πέτρα διοχετεύει τη θετική ενέργεια στον κάτοχό της, τονώνει τη σεξουαλικότητά του και προσελκύει νέους έρωτες. Ανανεώνει, δίνει μια νέα πνοή και προκαλεί τους άλλους να τον προσέξουν. Η δύναμη του είναι ανυπολόγιστη και σε ερωτικό επίπεδο, όπως και σε χρηματικό. Ο σάρδιος έλκει τα πλούτη, τα χρήματα, την εξουσία και καθιστά τον ιδιοκτήτη του οικονομικά δυνατότερο. Ταιριάζει επίσης με άτομα που θέλουν να πετύχουν μια θέση στην εξουσία, μια ηγετική θέση και να φτάσουν ψηλά.Δαχτυλίδι από σάρδιο

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Ο λίθος αυτός προστατεύει από δερματικές παθήσεις, συνδέεται με τα νεφρά και την κοιλιακή χώρα. Σταματά την αιμορραγία, ρίχνει τον πυρετό αναζωογονεί τον οργανισμό και αυξάνει τη γονιμότητα. Ανακουφίζει τους ρευματισμούς, τον πονόδοντο και τα κρύα άκρα. Ενεργοποιεί το μεταβολισμό, θεραπεύει τα προβλήματα της μέσης και αρθρίτιδες. Έχει αναισθητική δράση, καταπολεμά τις νευραλγίες δρα ευεργετικά στις κινητικές αντιδράσεις και προσπαθεί να μειώσει τις κρίσεις επιληψίας.

ΣοδαλίτηςΣοδαλίτης:

Η πέτρα της εμπιστοσύνης. Έλκει υγιείς φιλίες και συνεργασίες, ανανεώνει τις υπάρχουσες και τις ξεκαθαρίζει. Ενθαρρύνει τον ορθολογισμό, τη διαίσθηση και την αντίληψη. Ιδανικό για άτομα που εργάζονται σε καίριες θέσεις και επιβάλλεται να έχουν καθαρό μυαλό. Επιπρόσθετα φέρνει ευδιαθεσία, ζωντάνια και ευεξία, προσελκύει τον πλούτο, την αφθονία και τα χρήματα.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Βοηθά στη θεραπεία για το λαιμό, τις φωνητικές χορδές, το λάρυγγα και καταπραΰνει τη βραχνάδα της φωνής. Επηρεάζει την πνευματική υγεία και έχει άριστα αποτελέσματα στους ψυχοσωματικά ασθενείς. Ενεργοποιεί το μεταβολισμό, βοηθά στην απώλεια βάρους και καθαρίζει το λεμφικό σύστημα. Τονώνει το ανοσοποιητικό, ρίχνει την πίεση του αίματος, κατευνάζει τις κρίσεις πανικού και τα έντονα συναισθήματα.

εκκρεμές αγγελάκι από σοδαλίτη-chakra.gr φυλαχτό από σοδαλίτη με chakra φυλαχτό απο σοδαλίτη

 

 

 

 

ΦθορίτηςΦθορίτης:

Ιδανικός για επαγγελματίες. Χαρίζει διαύγεια και ξεκάθαρη σκέψη, έτσι ώστε να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις και να υπάρξει οργάνωση. Καλλιεργεί ένα ιδανικό περιβάλλον στον εργασιακό σας χώρο, απομακρύνει το άγχος, το στρες και διώχνει μακριά τις κακές επιρροές. Μέσα από τη γαλήνη που προσφέρει φέρνει μακροζωία, δημιουργικότητα και αισιοδοξία. Προστατεύει την οικογένεια, προάγει την αρμονία και απομακρύνει τις συγκρούσεις.Άγγελος από φθορίτη

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Καταπραΰνει τις παθήσεις του αίματος, των ματιών, των αυτιών και του λάρυγγα, ενώ βοηθά και σε θεραπείες κατά των λοιμώξεων. Δρα αποτοξινωτικά για την αναπνευστική οδό, τα κρυώματα, τη γρίπη και την ιγμορίτιδα. Διαλύει τις συμφύσεις και κινητοποιεί τις αρθρώσεις, ανακουφίζει την αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς και τα τραύματα στην σπονδυλική στήλη. Απομακρύνει σημάδια και ρυτίδες, διεγείρει τους μηχανισμούς ανάπλασης των ιστών του δέρματος καταπραΰνει τις δερματικές παθήσεις και επουλώνει τα τραύματα.

ΧαλαζίαςΧαλαζίας:

Χαρίζει ενέργεια, δύναμη και βοηθά στον ενεργειακό καθαρισμό όλων των ορυκτών. Αναζωογονεί τον οργανισμό, δίνει θάρρος και ζωτικότητα, μακροζωία, προστασία. Φέρνει πλούτο, αφθονία και βοηθά κάθε καινούρια αρχή.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Είναι ο αρχηγός των θεραπευτικών λίθων. Ο παντοδύναμος θεραπευτής, που όταν προγραμματιστεί σωστά μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά για οποιαδήποτε δυσλειτουργία. Ο κρύσταλλος του χαλαζία, μπορεί να εξισορροπήσει το νευροφυτικό σύστημα του ανθρώπου προσφέροντας έτσι ηρεμία και καταπραΰνοντας πολλές νευροφυτικές ασθένειες. Εξαφανίζει τις αυτοκαταστροφικές και βίαιες τάσεις. Καταπραΰνει τη ζαλάδα, ανακουφίζει από τις ημικρανίες, σταματά την αιμορραγία και τα εντερικά προβλήματα. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και φέρνει το σώμα σε ισορροπία. 


μενταγιόν επιχρυσωμένο από λευκό Σκουλαρίκια σε σχήμα βέλους από λευκό χαλαζία εκκρεμές λευκού χαλαζία με πεντάλφα  

 

 

 

 

 

Χαολίτης Χαολίτης:

Ο λίθος αυτός φέρνει πίσω τη χαμένη χαρά, τους καλούς φίλους και την αισιοδοξία. Συντονίζεται με τον πλούτο, την ευημερία και την αφθονία και προσφέρει στον κάτοχό του καλή τύχη. Ταυτόχρονα ο χαολίτης παρέχει μια ηρεμία, γαλήνη και επηρεάζει τόσο τους μεγάλους όσο και τα παιδιά. Ιδανικός για τα υπερδραστήρια άτομα, τα γαληνεύει, απομακρύνει το άγχος και το στρες.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Βοηθά το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και το στήθος. Ανακουφίζει τους πονοκεφάλους και την ένταση που προέρχεται από άγχος ή ψυχολογική πίεση. Υποστηρίζει την όραση, περιορίζει τη μυωπία και τη πρεσβυωπία. Περιποιείται ενεργειακά τις κακοήθεις ασθένειες, ώστε να μειωθεί η επιθετική τους δράση. Ισορροπεί το ορμονικό σύστημα των γυναικών μετά από τη γέννα και θρέφει την ενέργεια των νεογνών και επουλώνει το «τραύμα» της γέννησης. Ανακουφίζει τους πονοκεφάλους και την ένταση που προέρχεται από άγχος, στρες ή ψυχολογική πίεση. Βοηθά τα δόντια, τα οστά και τους μαλακούς ιστούς. Αν διαβάσετε προσεκτικά το άρθρο πιστεύω πως θα ενημερωθείτε σωστά για το πιο πετράδι ταιριάζει σε εσάς τη δεδομένη στιγμή. Βέβαια οι απαιτήσεις του καθενός διαφέρουν από εποχή σε εποχή γι αυτό και οι ανάγκες μας πρέπει να προσαρμόζονται. Τη μία ο αγοραστής μπορεί να χρειάζεται ένα λίθο για αφθονία και την άλλη να επιλέγει κάτι με βάση τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι ανάγκες μας διαφοροποιούνται και πρέπει να προσαρμοζόμαστε και εμείς. Η εταιρία chakra.gr έχει προβλέψει και γιαυτό προσπαθεί να σας διαφωτίσει για να διαλέξετε σωστά αυτό που σας καλύπτει τη δεδομένη στιγμή. Όλοι οι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι ενεργειακά φορτισμένοι και έρχονται σε εσάς πολλά υποσχόμενοι, έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν αυτά που εμπεριέχει το άρθρο.Εμπιστευθείτε μας και να είστε βέβαιοι ότι το κόσμημα που θα επιλέξετε από την εταιρία μας θα αποτελέσει τον πιο πιστό σας σύμμαχο στην πορεία της ζωής σας.


Δαχτυλίδι κυκλικό χαολίτη Σκουλαρίκια χαολίτη 925 φυλαχτό από χαολίτη

4 thoughts on “Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο για εσάς «μαγικό» πετράδι;

 1. Avatar
  Ιβανα says:

  Εχω παρει το φυλακτό το ματι της τίγρης αλλα δεν γράφετε πως να το ενεργοποιήσω?καθαρίζετε με αλατι και νερο και φωτίζει στον ήλιο?

 2. Avatar
  ZEUS.SUNRISE says:

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠ’ΤΑ ΠΟΛΛΑ SITE ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ, ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ:
  ΤΟΝ ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟ ΛΙΘΟ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ ΜΑΣ(ΣΕ ΔΕΚΑΗΜΕΡΑ?) Ή ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ ΜΑΣ???

  • Avatar
   Ομάδα chakra.gr says:

   Με βάση την Ινδική φιλοσοφία πρέπει να διαλέγετε ένα πετράδι με βάση τις ανάγκες σας και όταν κάτι σας αντιπροσωπεύει λειτουργεί πιο αρμονικά προς εσάς και σας χαρίζει τις ευεργετικές του ιδιότητες στο μέγιστο. Γι’ αυτό βρείτε κάτι που σας ταιριάζει και θα το καταλάβετε αμέσως ότι είναι για εσάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *