Ραβδί ή Ράβδος: Θεραπεύστε εσάς και τους γύρω σας

θεραπευτικοί ράβδοι από αμέθυστο και ασήμι

Τι είναι ένα ραβδί;

Οι ράβδοι διαμορφώνονται από ένα πλήθος υλικών και σχεδίων.

Οι ράβδοι έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλούς πολιτισμούς σε όλη την ιστορία. Ραβδιά και άλλα δονητικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς σε πολιτισμούς της Αφρικής , της Ασίας και της Ευρώπης. Η χρήση τους συνδέεται ακόμα και με θέσεις εξουσίας στη σύγχρονη κοινωνία, όπως επιτελεία, και σκήπτρα που κρατούσαν και κρατάνε ηγέτες της εκκλησίας και αρχηγοί κρατών.

Ένα ραβδί μπορεί να γίνει από ξύλο, μέταλλο ή πέτρωμα. Το υλικό κατασκευής θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μπορεί να διαπεράσει η λεπτή ενέργεια. Πλαστικά και άλλα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ράβδους μόδας, δεν χρησιμοποιούνται λόγω των μονωτικών ιδιοτήτων τους. Κάποια από αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε ορισμένα σχέδια ράβδων για να μονώσουν το ενεργειακό πεδίο του χρήστη από τη ράβδο.

Ξύλινο Ραβδί

Πολλά παραδοσιακά ραβδιά ήταν, και εξακολουθεί να είναι, κατασκευασμένα από ξύλο. Για όσους από εσάς επιθυμείτε να διαμορφώσετε τη δική σας ξύλινο ράβδο είναι σημαντικό να κατασκευαστεί από ζωντανό ξύλο. Εάν ένα κλαδί κόβεται από ένα δέντρο ή φυτό με βίαιο τρόπο, η δύναμη της ζωής που ζωντανεύει το ξύλο θα αποσυρθούν γρήγορα από το ραβδί. Το ζωντανό ξύλο λαμβάνεται από το συντονισμό της συνείδηση του δέντρου και ζητώντας να δοθεί ως δώρο το επιλεγμένο κλαδί.

Καθίστε ή σταθείτε μπροστά στο δέντρο για μια στιγμή, να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε το δέντρο. Στη συνέχεια, όταν αισθάνεστε την κατάλληλη στιγμή είτε φωναχτά ή ψιθυριστά ζητήστε να σας δοθεί ένα τμήμα ζωντανού ξύλου για να δημιουργήσετε ένα ραβδί. Πρέπει να ζητήσετε η δόνηση και η ενέργεια να μείνει στο τμήμα του ξύλου αυτού. Αφού έχετε κόψει το ζωντανό ξύλο ευχαριστήστε το δέντρο, και αφήστε κάτι ως αντάλλαγμα.

Το ραβδί μπορεί στη συνέχεια να διαμορφωθεί, να σκαλιστεί σε κατάλληλη μορφή. Έμπλουτιζεται με την προσθήκη των κρυστάλλων, χρωματιστές κορδέλες φτερά ή άλλα στοιχεία σημαντικά για εσάς.

Ξύλινα ραβδιά είναι από τη φύση τους ιδανικό για τους επαγγελματίες της μαγείας της γης, Wiccans, κλπ.  Γενικά τα ξύλινα ραβδιά έχουν μια πολύ λεπτή, ροή φυσικής αίσθησης με την ενέργεια τους. Το ραβδί ήταν και μάλιστα εξακολουθεί να είναι ένα μέρος της Druidic. Το ραβδί χρησιμοποιείται για να συνεργαστεί με το στοιχείο του αέρα, το οποίο συνδέεται με τον ψυχικό κόσμο του σώματος και του πνεύματος. Ως εκ τούτου, η χρήση του είναι σημαντική στο να επικεντρωθείτε στο σημείο που σας αφορά.

Mεταλλικό Ραβδί

Σε αντίθεση με τα ξύλινα ραβδιά οι ράβδοι μετάλλου είναι εξαιρετικά αγώγιμοι, προσδιορίστε την κατεύθυνση και επικεντρωθείτε ενεργειακά στο σημείο που επιθυμείτε.Η ενέργεια θα διαπεράσει την ράβδο χωρίς εμπλοκές. Τα σχέδια ποικίλλουν αυτά που συναντάμε συνήθως στις μεταλλικές ράβδους μπορούν να περιλαμβάνουν σύρματα ή συνηθέστερα ένα μεταλλικό σωλήνα με κρυστάλλους και άλλα υλικά τοποθετημένα πάνω σε αυτές.

Η ευκολότερη μορφή μεταλλικής ράβδου είναι ένα σωληνοειδές ραβδί. Τέτοια κομμάτια μπορούν να βρεθούν εύκολα είτε από σωλήνες χαλκού ή σωλήνα από ανοξείδωτο χάλυβα λαμβάνεται εύκολα. Κόβονται στο επιθυμητό μήκος χρησιμοποιώντας έναν κόφτη σωλήνων ή σιδεροπρίονο. Οι κρύσταλλοι στη συνέχεια τοποθετούνται σε κάθε άκρο του σωλήνα. Μερικά σχέδια τοποθετούν επιπλέον κρυστάλλους ή ενεργειακά υλικά στο σωλήνα για να προσδώσει διαφορετικές ενεργειακές συχνότητες για διαφορετικές εφαρμογές.

λαμπραδορίτης ράβδοςΚρυσταλλική Ράβδο

Εκτός από τη χρήση των κρυστάλλων για να ενισχύσει ένα ξύλινο ή μεταλλικό ραβδί, ορισμένες ράβδοι διαμορφώνονται από καθαρό κρύσταλλο. Για την κατασκευή μιας ράβδου από κρύσταλλο, χρειάζονται ειδικά εργαλεία, ανάλογα με την σκληρότητα του κρυστάλλου.

Μόλις η βασική ράβδος από οποιοδήποτε υλικό σχηματιστεί μπορείτε να αυξήσετε την ενέργεια με την προσθήκη άλλων κρυστάλλων. Αυτοί οι κρύσταλλοι θα συνδυάσουν τις δονήσεις τους με εκείνη της ράβδου για να επιφέρουν θετικές αλλαγές. Επίσης ο εμπλουτισμός της ράβδου με αγώγιμα υλικά, όπως μέταλλο σύρμα γύρω από το ραβδί μπορεί να αυξήσει περαιτέρω την ενέργεια της ράβδου. Χρησιμοποιώντας αυτές τις βασικές αρχές οι αρμονία μιας ράβδου μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάξει στον καθένα από εσάς και σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Μόλις έχετε αποκτήσει την ράβδο σας, είτε μετά από αγορά ή κάνοντας τη δική σας, το ερώτημα που θα σας απασχολεί «τι να κάνω με αυτό;» . Η απλή απάντηση θα είναι να ακολουθήσετε τη διαίσθησή σας, αλλά θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω δοκιμασμένες τεχνικές που έχουν δουλέψει.

Η ράβδος σε γενικές γραμμές στο ένα άκρο συλλέγει ενέργεια η οποία εστιάζεται κάτω από το ραβδί και κατευθύνεται μέσω ενός κρυστάλλου σε ένα σημείο για να φέρει την αλλαγή. Ένα από τα πιο κοινά σχέδια χρησιμοποιεί μία σφαίρα ως συλλέκτη και ένα σημείο πιο μυτερό στο άλλο άκρο για να εναποθέσει την ενέργεια στο επιθυμητό σημείο.

 

Χρησιμοποιώντας ένα ραβδί

Οι ράβδοι συνήθως κρατιούνται στο δεξί χέρι. Ενεργειακά λάβουμε την ενέργεια με το αριστερό χέρι και την δίνουμε με το δεξί χέρι. Εστιάστε στην πρόθεσή σας και στη συνέχεια κατευθύνετε την ενέργεια μέσα από την ράβδο στον παραλήπτη. Η ράβδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο για να διοχετεύσει απευθείας ενέργεια σε ένα άτομο, χρόνο ή τόπο.

Μία από τις πρωταρχικές χρήσεις ενός ραβδιού είναι στην επούλωση. Η ράβδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το καλύτερο τρόπο σε ό,τι αισθάνεστε . Η δύναμη την πίστης και της θέλησης ενός ανθρώπου ξεπερνά τα όρια που ήδη γνωρίζουμε και μπορούμε να κάνουμε απίστευτα πράγματα με την δύναμη του μυαλού.

Η ράβδος μπορεί να διαπεράσει από πάνω έως κάτω τον παραλήπτη και να εντοπίσει πληγές ή μπλοκαρίσματα ενεργειακά πεδία κλπ. Η ενέργεια θα διοχετευτεί στο προβληματικό σημείο. Επιπλέον, η ράβδος μπορεί να τοποθετηθεί ανάποδα στο προβληματικό σημείο και να αποβάλει την αρνητική ενέργεια ή πόνο κλπ έξω. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και η αρνητική ενέργεια βγει έξω, είναι σημαντικό να μεταλλάξουμε αυτή την αρνητικότητα και υπάρχουν ένας αριθμός μεθόδων για να επιτευχθεί αυτό.

Μια δήλωση προθέσεων ότι η αρνητική ενέργεια αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της επούλωσης. Προσδοκούμε την μετουσίωση σε θετική ενέργεια είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό.  Κατευθύνοντας την ενέργεια σε μια δίνη του μωβ φωτός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί. Καλώντας καθοδήγηση από αγγελικές ενέργειες για να βοηθήσουν στη μεταστοιχείωση της αρνητικής ενέργειας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί.

Πρέπει να βρείτε τον τρόπο που ταιριάζει σε εσάς ώστε να επιφέρετε την πλήρη ισορροπία στον εαυτό σας, στον χώρο και στους γύρω σας.

Αφού έχει χρησιμοποιηθεί η ράβδος θα πρέπει να καθαριστεί.  Χρησιμοποιώντας ένα αρωματικό στικ, την μέθοδο του οραματισμού και διαλογισμού. Με ένα φύσημα κάτω από την ράβδο για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε αρνητικότητα έχει μείνει ακόμα πάνω στην ράβδο.

Μια ράβδος μπορεί να τοποθετηθεί σε έναν παραλήπτη για να ισορροπήσει το ενεργειακό σύστημα, ή να ανοίξετε την αλυσίδα τσάκρα. Εκτός από τη θεραπεία, ραβδιά μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως βοήθημα στο διαλογισμό απλά κρατώντας το ραβδί, βοηθάει στον συλλογισμό και στην αυτοσυγκέντρωση.

Ένα καλό ραβδί είναι ένα ισχυρό εργαλείο σε οποιαδήποτε μορφή ενεργειακής εργασίας. Πείτε του τι θέλετε να κάνετε. Δώστε στο ραβδί σαφείς οδηγίες για το τι θέλετε να κάνει. Τοποθετήστε το στα πόδια του παραλήπτη Ζητήστε από το ραβδί να ανοίξει η αλυσίδα τσάκρα και να διαλύσει τυχόν αρνητικές ενέργειες που θα συναντήσει.

Στη συνέχεια, γυρίστε γύρω και ζητήστε να αντλήσει κάθε αρνητικότητα που έχει διαλυθεί από το ενεργειακό πεδίο του ατόμου. Φυσικά ευχαρίστησε το ραβδί και εκείνοι που έχουν εργαστεί μέσα από το ραβδί για τις προσπάθειές τους.

Ποτέ μην στρέφετε το ραβδί σας σε κανέναν χωρίς την πρόθεση να θεραπεύσετε ή να επιφέρει θετικές αλλαγές, και πάλι ποτέ χωρίς την άδειά του. Φροντίστε το ραβδί σας και καθαρίστε το πάντα μετά τη χρήση.

Με τον καιρό θα αναπτύξετε μια μέθοδος εργασίας με το ραβδί σας, που σας ταιριάζει. Το άρθρο αυτό προορίζεται ως γενικός οδηγός για να σας δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξει μια τεχνική, η οποία δουλεύει σε εσάς.

Μη διστάσετε να πειραματιστείτε και να ξεπεράσετε τον εαυτό σας και τις δυνατότητές του. Κάθε πρακτική είναι αποδεκτή και μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει η καλύτερη για εσάς γιατί είναι κομμάτι του εαυτού σας και του θέλω σας.ράβδοι απο αμέθυστο

Εμείς προτείνουμε ότι πριν εργαστείτε προς οποιαδήποτε ενεργητική διαδικασία πρέπει να λάβετε μια απλή επιβεβαίωση από τον ίδιο τον εαυτό σας. Ότι αυτό που θα λάβει χώρα συμβαίνει για το μεγαλύτερο καλό της υπόστασή σας.

Το ραβδί σου είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να επιφέρει αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Ως εκ τούτου θα πρέπει να χρησιμοποιείται με υπευθυνότητα.

Ανακαλύψτε τον εαυτό σας!

Ανακαλύψτε τις δυνατότητές του!

Αφεθείτε στην μοναδική εμπειρία την δύναμης του μυαλού!

Απολαύστε τα μοναδικά οφέλη της αόρατης ενέργειας που μας περιβάλει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.