Χαλαζίας: Ο βασιλιάς των κρυστάλλων

Χαλαζίας: ο βασιλιάς των κρυστάλλων

Χαλαζίας: Ο βασιλιάς των κρυστάλλων

Ο Χαλαζίας είναι το μοναδικό ορυκτό που αποτελείται αποκλειστικά από πυρίτιο και οξυγόνο. Θεωρείται ένας δημοφιλής κρύσταλλος που είναι γνωστός εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Εκτιμάται ιδιαιτέρως από τους πνευματικούς ηγέτες και θεραπευτές καθώς πρόκειται για ένα δώρο σημαντικό της μητέρας γης. Βρίσκεται σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και σχηματισμών. Οι αρχαίοι πολιτισμοί απέδιδαν στον χαλαζία μαγικές ιδιότητες. Υπάρχουν πληθώρα πληροφοριών για τη χρήση του ανά τους αιώνες. Στην Κίνα το θεωρούσαν ιερό πετράδι και το λάτρευαν ως σύμβολο του ουρανού και του απείρου. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο χαλαζίας θεωρείται πηγή φωτός που μπορεί να αλλάξει την ζωή του ανθρώπου.

Σκουλαρίκια σε σχήμα βέλους από λευκό χαλαζία μενταγιον από λευκό χαλαζία

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥ:

Πνευματικές ιδιότητες:

O χαλαζίας είναι ένα ισχυρό πετράδι που χαρίζει θετική ενέργεια και ευεξία. Απομακρύνει τον αρνητισμό του περιβάλλοντος και καθαρίζει αποτελεσματικά την αύρα χαρίζοντας πνευματική ισορροπία και αρμονία. Η τοποθέτηση μιας πέτρας χαλαζία στο χώρο σας θα αλλάξει την ενέργεια σας καθώς ο κρύσταλλος αυτός έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί και να ευθυγραμμίζει τα τσάκρα του σώματος. Είναι ένα πετράδι που μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο για το διαλογισμό καθώς ενισχύει την αυτοσυγκέντρωση προκειμένου να επέλθει η πνευματική και συναισθηματική ολοκλήρωση.
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό κρύσταλλο καθώς μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να μπορεί να μιμηθεί τις ιδιότητες οποιουδήποτε άλλου κρύσταλλου.

Προστατευτικές ιδιότητες:
Ο χαλαζίας προστατεύει από τις ισχυρές ακτινοβολίες του περιβάλλοντος που προέρχονται από διάφορες πηγές όπως είναι οι υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και οι τηλεοράσεις. Αποτελεί ασπίδα προστασίας από το κακό το μάτι και εξασφαλίζει ηρεμία και γαλήνη.

Χαλαζίας: ο βασιλιάς των κρυστάλλων

Θεραπευτικές ιδιότητες:
Ο χαλαζίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θεραπευτικό μέσο. Ιδανικό για άτομα που υποφέρουν από αϋπνίες και εφιάλτες καθώς ο λίθος αυτός λειτουργεί ευεργετικά και εξασφαλίζει ήσυχο ύπνο και προφητικά όνειρα. Καταπραΰνει ζαλάδες και ημικρανίες και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Δυναμώνει το φυσικό σώμα έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με ευκολία και αποτελεσματικότητα τις δύσκολες καταστάσεις της καθημερινότητας. Η τοποθέτηση ενός κρυστάλλου χαλαζία σπίτι σας θα καταπραΰνει το νευρικό σας σύστημα με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί κάθε συναίσθημα θυμού, λύπης και απογοήτευσης.

 Μενταγιόν Snow Quartz εκκρεμές λευκού χαλαζία

Χρήσεις χαλαζία:
Ο χαλαζίας μπορεί είτε να τοποθετηθεί στο χώρο σας για να διώξει την αρνητική ενέργεια είτε να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο κόσμημα όπως σε σκουλαρίκια, μενταγιόν, δαχτυλίδια, βραχιόλια για να επωφελείσθε κάθε στιγμή από τις ενεργειακές ιδιότητες του.

Χαλαζίας και chakra:
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει το τσάκρα της καρδιάς. Το αποτέλεσμα είναι να γινόμαστε πιο δεκτικοί σε κάθε μορφή αγάπης. Ενισχύεται το αίσθημα της συγχώρεσης και της συμπόνιας. Συνδέεται επίσης με το 7ο τσάκρα. Όταν υπάρχει αποσύνδεση ενισχύεται το πείσμα χωρίς να μπορούμε να ξεχωρίσουμε το σωστό από το λάθος. Έτσι ο λευκός χαλαζίας ενισχύει την αντίληψη, την ελεύθερη βούληση και το άτομο αποκτά φώτιση ώστε να οδηγηθεί στην αυτοπραγμάτωση.

Καθαρισμό και ενεργοποίηση των κρυστάλλων:
Καθαρίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Προσοχή: η μεγάλης διάρκειας έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα του.

Αντιστοιχεί στα ζώδια: Σκορπιός, Ζυγός, Υδροχόος

 μενταγιόν λευκού χαλαζία με ασημένιο περίβλημα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *